Ukidanje prireza Riječanima nije populizam

Ukidanje prireza
U našem programu POkrenimo grad jasno smo rekli da planiramo smanjiti prirez. Štoviše zalažemo se za ukidanje prireza Riječanima do kraja mandata. Kad nešto uzmemo, tražimo i imamo rješenje kako tu razliku nadoknaditi.

Podijelite post

Portal Teklić.hr uputio je kandidatima za gradonačelnika Rijeke upit: Treba li se smanjiti gradski prirez? Ponovio sam ono o čemu sam već ranije govorio za Jutranji list. Još jednom ističem: ukidanje prireza Riječanima nije populizam!

Zalaganje za ukidanje prireza kroz program

U našem programu POkrenimo jasno smo rekli da planiramo smanjiti i do kraja mandata skroz ukinuti prirez. Smatramo da je ukidanje prireza važan preduvjet da u naš grad ponovno vratimo one građane, koji su, zbog drugog najvećeg prireza u državi, već pobjegli iz Rijeke.

Jednako tako i gospodarstvenike, kojima će takva mjera sigurno biti privlačna za otvaranje novih radnih mjesta u Rijeci. Također, ta će mjera Rijeku učiniti privlačnijom za rad i život i za ljude koji žive u općinama riječkog prstena ili u našoj županiji.

I ne, nije riječ o populizmu ili praznoj frazi, kakvih smo se naslušali proteklih godina. Iza naših obećanja stoje i ozbiljne analize i projekcije gradskog proračuna. Stoga, kada nešto uzmemo, tražimo i imamo rješenje kako tu razliku nadoknaditi.

Povećat ćemo zapošljavanje u Rijeci

Primjerice, u ovom konkretnom slučaju, povećat ćemo zapošljavanje u Rijeci i to onih struka, koje imaju visoku dodanu vrijednost i plaće. Tako ćemo, s više uplata poreza i većom potrošnjom, nadoknaditi razliku zbog prireza, ljudi će sigurno biti zadovoljniji, a gradska blagajna punija.

Želimo grad, iz kojeg građani neće bježati i zato što ne žele plaćati loše upravljanje i krpati rupe u proračunu, već će htjeti i sami doprinositi razvoju i biti zadovoljni s time kako im grad vraća taj novac, kroz usluge i kvalitetu života.