Rivu ćemo vratiti građanima

Rivu ćemo vratiti građanim
da bismo ispunili obećanje rivu ćemo vratiti građanima moramo ostvariti preduvjete. Naime, preseljenje parkirališta s rive moguće je tek nakon što građanima osiguramo nove parkirališne kapacitete.

Podijelite post

Portal Teklić.hr pitao je kandidate za riječkog gradonačelnika kako osloboditi obalu od automobila i Rijeku približiti moru, a kako je jedan od ciljeva našeg programa POzeleniti grad poručujem – Rivu ćemo vratiti građanima.

Obalu ćemo ozeleniti i učiniti ugodnim mjestom za boravak. Jer je to normalno i očekivano za svaki mediteranski grad pored mora. Pretvorba Rijeke u nautičko središte sjevernog Jadrana i otvaranje grada prema moru, nije spojivo s parkiralištem i automobilima na rivi.

Riva je najatraktivnija lokacija u gradu i nije primjereno koristiti je kao parking.

Ipak, da bismo ispunili obećanje rivu ćemo vratiti građanima moramo ostvariti preduvjete. Naime, preseljenje parkirališta s rive moguće je tek nakon što građanima osiguramo nove parkirališne kapacitete u centru, na Delti, ili u okviru budućeg autobusnog terminala kojeg ćemo u kratkom roku izgraditi.

Podržat ćemo i sve ostale projekte koji idu u smjeru otvaranja grada prema moru.

Podsjećam na naš strateški cilj POzelenit ćemo postojeće i urediti nove zelene površine, parkove, igrališta, šetališta i zone za odmor, rekreaciju i zabavu.

Učinkovitijim zbrinjavanjem otpada, uz osigu ranje uvjeta za energetsku učinkovitost zgrada, korištenjem energije sunca, vjetra i vode, novim prometnim mogućnostima, prilagođavanjem gradskih prostora inva lidima, smanjenjem broja vozila u centru grada, rješavanjem parkirnih prostora i novim garažama, kao i vozilima koja manje zagađuju okoliš – dodatno ćemo POzeleniti grad.

To će stvoriti bolje uvjete za zdraviji i ljepši život građana i pobuditi želju da mnogi požele živjeti u našem gradu.