Problemi pritisnuli Kozalu i Škurinje: Uz malo dobre volje lako se riješe

problemi pritisnuli Kozalu i Škurinje
Problema je raznih, jedan je da se građani susreću s lešinama pasa koje u blizini njihova doma nepropisno iskrcava jedna veterinarska ambulanta. U MO Škurinje požalili su nam se da zbog manjka parkirnih mjesta auti parkirani po nogostupima, što čini veliki problem ljudima s invaliditetom i majkama s dječjim kolicima.

Podijelite post

U subotu, 10. travnja 2021. nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac i kandidatkinja za županicu Iva Rinčić, kao i tim okupljen oko inicijative Da štima grad bio je u obilasku riječkih mjesnih odbora. Dojam je da su brojni problemi pritisnuli Kozalu i Škurinje, ali uz malo dobre volje lako se riješe.

Kao i uobičajeno, svaki vikend tim posjećuje riječke mjesne odbore i u razgovoru s građanima prepoznajemo njihove potrebe i želje. Može se reći da u globalu svi stanovnici grada poznaju neke velike probleme. Ako razmišljamo o onim mikro problemima, koji bitno narušavaju kvalitetu života, a ne zahtijevaju velike investicije da bi se sankcionirali te probleme treba tražiti u manjim mjesnim lokalitetima. To tim Da štima grad radi svakog vikenda i planira raditi i u buduće!

Mjesni odbori bez vrtića

U prijepodnevnim satima posjetili smo MO Kozala i Mo Brašćine. Dočekali su nas sugrađani, neki da bi izrazili svoju podršku kandidatima, dok su drugi iznosili probleme koji umanjuju kvalitetu života u tim mjesnim odborima.

Problema je raznih, jedan je da se građani susreću s lešinama pasa koje u blizini njihova doma nepropisno iskrcava jedna veterinarska ambulanta. Riječani su spomenuli i nekoliko skretanja i raskrižja u njihovim ulicama koja su opasna i time ugrožavaju sve sudionike prometa. Također jedan od problema navedenih u mjesnom odboru Kozala jest “Crveno” igralište prepuno grba koje je i zapušteno i ne nudi mladima sigurnu rekreaciju.

Nakon vremena provedenog na Kozali zaputili smo se u smjeru mjesnog odbora Škurinje i mjesnog odbora Škurinjska draga. Slična situacija nas je zatekla i ondje. No ovi mjesni odbori imaju i veće probleme za svoje mještane. Oba mjesna odbora koji broj nekoliko tisuća stanovnika grada Rijeke, a u blizini niti jednog vrtića i jaslica. Također muče ih problemi premalog broja parkirnih mjesta.

Nedostatak parkirališta

U MO Škurinje požalili su nam se da zbog manjka parkirnih mjesta auti parkirani po nogostupima, što čini veliki problem ljudima s invaliditetom i majkama s dječjim kolicima.

Osim prolaska ljudi otežana su i mimoilaženja automobila na kolniku. Svi su se mještani požalili na potporni zid koji je u krajnje derutnom stanju, i to već nekoliko godina te svakodnevno ugrožava sigurnost prolaznika i stanara.

Doznali smo mnogo o ovim dijelovima grada, posve je jasno da su problemi pritisnuli Kozalu i Škurinje, ali na ovaj način želimo planirati budućnost. Želimo vidjeti koji su problemi i rješenja prioritet za naše sugrađane, potom ih jednog po jednog križati s liste želja.