Nedostatak parkirnih mjesta i zapuštena školska igrališta

Nedostatak parkirnih mjesta
Nedostatak parkirnih mjesta, zapuštena školska igrališta i fasade, neki su od problema s kojima se susreću stanovnici Bulevarda, Vojaka i Krimeje.

Podijelite post

Nedostatak parkirnih mjesta, zapuštena školska igrališta i fasade, neki su od problema s kojima se susreću stanovnici Bulevarda, Vojaka i Krimeje.

Naime, sunčanu subotu sa svojim timom suradnika proveo smo u posjeti mjesnim odborima Bulevard, Vojak i Krimeja. Družili smo se s građanima, predstavili smo im neke od svojih strateških ciljeva našeg programa s kojim izlazimo na lokalne izbore.

Nedostatak parkirnih mjesta na Bulevardu

Kao i svakog vikenda, ideja druženja s građanima je čuti probleme s kojima se susreću u svojim mjesnim odborima. Uvidjeli smo da i u ovom dijelu Rijeke problema ne nedostaje. Motivira nas želja da ponudimo rješenja za probleme s kojima se susreću naši sugrađani u svakodnevnom životu i da im omogućimo kvalitetniji život ako na lokalnim izborima dobijemo povjerenje građana.

Prvo smo posjetili mjesni odbor Bulevard, zaustavili smo se na Trgu braće Mažuranića, gdje su nas dočekali građani. Ukazali su nam na veliki problem, to je nedostatak parkirnih mjesta u njihovom susjedstvu. Trg braće Mažuranića iskorišten je kao veliki parking, ali upravo iz tog razloga gubi svoju osnovnu funkciju trga.

Pred puno godina građanima mjesnog odbora Bulevard obećano je veliko etažno parkiralište, ali realizaciju tog projekta nisu dočekali.

Zapušteno igralište kod škole

Sušačka ljepotica, Prva sušačka hrvatska gimnazija jedno je od glavnih obilježja ovog dijela grada. Nažalost, igrališta kod škole izgledaju krajnje zapušteno. Prostora je mnogo, ali iskorištenost i funkcionalnost školske ‘okućnice’ je na minimumu.

Jedan od prioriteta je uređivanje takvih gradskih prostora gdje će mladeži grada Rijeke biti omogućena rekreacija na otvorenom.

U nastavku prijepodneva, posjetili smo Vojak i Krimeju. Mnogi građani važnim ocjenjuju revitalizaciju stadiona ‘Krimeja’ i naglašavaju da se ne bi požalili na još pokoje parkirno mjesto. Igralište ‘Velebit’ u Marohnićevoj ulici, srce je Vojaka. Godinama mu je potrebno preuređenje, malen projekt koji bi ga oživio i uljepšao život mladima koji tamo provode veliki dio slobodnog vremena.

Svaki mjesni odbor našeg grada ima različite potrebe, s tom mišlju planiramo naše aktivnost. Naime, svaki vikend posjećivat ćemo mjesne odbore i poslušati prijedloge naših sugrađana.

Ugostite nas u svom susjedstvu i recite što možemo učiniti DA ŠTIMA GRAD!