Mjesni odbor Pehlin – Stanovnici žele poštu, dućane i bolje ceste

Mjesni odbor Pehlin
Tim okupljen oko kampanje Da štima grad nezavisnog kandidata za gradonačelnika Rijeke Davora Štima posjetio je Mjesni odbor Pehlin. Radi se o još jednom rubnom mjesnom odboru našeg grada, čiji stanovnici gravitiraju drugim središtima. U ovom slučaju - Viškovu ili Rijeci.

Podijelite post

Nedjeljno jutro na Dan cvjetnice tim okupljen oko kampanje Da štima grad nezavisnog kandidata za gradonačelnika Rijeke Davora Štima posjetio je Mjesni odbor Pehlin. Radi se o još jednom rubnom mjesnom odboru našeg grada, čiji stanovnici gravitiraju drugim središtima. U ovom slučaju – Viškovu ili Rijeci.

Iz razgovora s mještanima, koje obavljaju svoje nedjeljne rituale, doznaje se da je Mjesni odbor Pehlin tijekom posljednjih godina ostao bez brojnih važnih sadržaja.

Većina dućana je zatvorena, ostala su svega dva ili tri, a pošte odavno nema. Dječje igralište je skučeno, zelenih površina nema puno, kao ni drugih društvenih sadržaja.

Samo nekoliko kilometara dalje, u općini Viškovo, govore građani, znatno je veća kvaliteta života. Poput nekih drugih dijelova grada, tako se i stanovnici Pehlina osjećaju zaboravljeno i izolirano, ali i bez konkretnih rješenja za postojeće probleme.

Tijekom šetnje pehlinskim ulicama, uočava se slaba prometna regulacija. Iako je nedjelja i promet je slab, stvaraju se uska grla. Vozači su prisiljeni manevrirati uz same zidove obiteljskih kuća, zaustavljati se ili voziti unatrag.

Vozači i stanovnici žale se da su prometnice još uvijek u jako lošem stanju. Posebno se to odnosi na glavnu cestu koja povezuje Pehlin s Rijekom, odnosno Marinićima.

Veliki broj kućanstava Mjesnog odbora Pehlin nema kanalizaciju koja je provučena samo uz glavnu cestu.

Unatoč brojnim komunalnim nedostacima, vjerujemo da se život na Pehlinu već uz malo napora i vizije može učiniti puno ugodnijim mjestom za život nego što je on danas.

Da štima grad.