Komunalni problemi zajednička je boljka MO Pašac, Svilno i Orehovica

Komunalni problemi
Komunalni problemi, poput nedostatka društvenih sadržaja, zapuštenih zelenih površina i igrališta, zajednička je bolna točka stanovnika mjesnih odbora Pašac, Svilno i Orehovica.

Podijelite post

Komunalni problemi, poput nedostatka društvenih sadržaja, zapuštenih zelenih površina i igrališta, zajednička je bolna točka stanovnika mjesnih odbora Pašac, Svilno i Orehovica.

Naime, obilazak riječkih mjesnih odbora simbolički sam sa svojim timom suradnika počeo u Pašcu. Razgovarali smo s brojnim mještanima, koji su nas srdačno primili i iznijeli svoje probleme. Ne traže puno, voljeli bi imati trgovinu i kafić, nogostup uz glavnu prometnicu, kao i to da im birokracija ne priječi održavanje rekreacije u društvenom domu koji zamire umjesto da je centar društvenog života. Istaknuli su problem voznog reda autobusa koji voze za Pašac.

Slični komunalni problemi

U Svilnom se, također, susrećemo s dragim i srdačnim ljudima. Komunalni problemi su slični, doznajemo iz razgovora s građanima. Ukazuju nam na nedostatak sportskih sadržaja i zelenih površina, brine ih zbrinjavanje krupnog otpada i neodržavanje okoliša. Mještani imaju želju i volju napraviti teretanu, ali im treba minimalna pomoć i podršku. Asfalt po kojem voze svakodnevno u vrlo je lošem stanju i ugrožava sigurnost svih sudionika u prometu.

U Orehovici nas je, pak, dočekala snažna bura. Mještanima vjetar ne smeta, obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti. Razveselio ih je naš posjet, kažu da im je drago što smo došli čuti njihove probleme i ideje. Kažu i da žele više mjesta za društveni život, nogostupe, bolje riješene oborinske vode. Društveni dom Orehovica je zapušten. Jedan od glavnih problema predstavljaju i teretni kamioni koji nepropisno voze kroz Orehovicu.

Bolji standard za sve

Rješavanje upravo tih lokalnih, komunalnih problema našim sugrađanima snažno me motivira u ovoj kampanji. Stoga ću svoju energiju usmjeriti prema cilju da naši sugrađani imaju kvalitetniji život, neovisno o tome u kojem dijelu naše Rijeke žive.

Da bismo zadržali ljude u gradu i pomladili stanovništvo moramo se potruditi da ljudi imaju zašto ostati. Ne samo da su ispunjeni životni minimum, već da se povećava standard svakodnevnog života oživljavanjem sadržaja koji privlače sve generacije.