Dan očeva neka bude svaki dan

Dan očeva
Djecu uvijek voliš više nego sebe i ta ljubav je bezgranična, to je kontinuirano davanje. U današnje vrijeme, za razliku od prijašnjih generacija, sa svojom djecom prvenstveno možemo biti prijatelji.

Podijelite post

U trenutku kada dobiješ djecu život ti se mijenja tako da netko drugi postane najvažniji na svijetu. Djecu uvijek voliš više nego sebe i ta ljubav je bezgranična, to je kontinuirano davanje. U današnje vrijeme, za razliku od prijašnjih generacija, sa svojom djecom prvenstveno možemo biti prijatelji. To sam ja sa svojom djecom. Pokušavamo biti ravnopravni”, kaže nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac na Dan očeva koji je proveo na Molo longu s Idom i Vidom.

Razumijevanje prema djeci

“Mene istinski raduje što moja djeca vole čuti moje mišljenje i moj savjet te mi bezgranično vjeruju. Za mene je uspjeh odgoja u tome da djeca prihvate prave vrijednosti. Svjestan sam da na to uvelike utječe društvo i obrazovanje. No, smatram da su roditelji također veliki dio toga. Bez obzira na to što sam uvijek bio jako zaposlen, imam vremena za kvalitetno druženje i kvalitetnu komunikaciju sa svojom djecom. Trudim se s njima razgovarati o njihovim problemima i kako ih najkvalitetnije riješiti”, kaže Davor.

“Također, u određenim situacijama želim im pokazati da ti problemi nisu ‘smak svijeta’. Tako želim im olakšati put do stabilnosti u životu i sreći. Jedan od važnih faktora u tome, po mome mišljenju, je razumijevanje prema djeci. Roditelj je tu da objasni djetetu da ne očekuje od njih ništa što je nemoguće ispuniti. kad sve sagledam, zaista je to bezuvjetna ljubav. Za mene nema veće sreće nego biti roditelj, uživati i dijeliti nešto sa svojom djecom”, rekao je Davor Štimac.

Dan očeva na Molo longu

U duhu njegovih riječi, tim okupljen oko inicijative DA ŠTIMA GRAD je uz pratnju Davora Štimca organizirao akciju. Akcija povodom Svjetskog dana očeva održana je na Molo longu u petak, na Dan očeva.

Akciju smo otvorili u 16.30. Naši volonteri dijelili su kokice svim očevima i njihovim kćerima i sinovima.

Želimo potaknuti očeve da svoju djecu vode u šetnju i tako provedu kvalitetno vrijeme s njima. Također, sve kćeri i sinovi nek budu sa svojim očevima na njihov dan.

Prošetajte po Molo longu i uživajte sa svojim očevima svaki dan!