Žena na čelu županije

Žena na čelu županije
Okupljenim novinarima Davor Štimac je najavio da će na njegovoj nezavisnoj listi za gradsko vijeće biti 50 posto žena, odnosno 15 žena, koje će biti ravnopravno raspoređene s muškarcima.

Podijelite post

Povodom Međunarodnog dana žena, nezavisni kandidat Davor Štimac zaželio je sretan Međunarodni dan žena svim sugrađankama, a nakon toga, na tri lokacije u centru Rijeke, dijelio je lončanice s maćuhicama. Tom simboličnom gestom promovirao je ravnopravnost spolova, koju tim DA ŠTIMA GRAD živi svakoga dana.

Okupljenim novinarima Davor Štimac je najavio da će na njegovoj nezavisnoj listi za gradsko vijeće biti 50 posto žena, odnosno 15 žena, koje će biti ravnopravno raspoređene s muškarcima.

Vrijeme je da bude žena na čelu županije

“Time želimo pokazati da ravnopravnosti ne pristupamo deklarativno, nego želimo da u ovom gradu žene budu zaista potpuno jednake muškarcima”, istaknuo je Štimac. 

Kazao je da je u poslu liječnika okružen sam ženama i uvijek smo im davali sva prava koja im pripadaju na način da su žene uvijek bile moji prvi suradnici. U vrijeme Covida-19 žene su, dodao je, na neki način izloženije, što su pokazala i brojna medicinska istraživanja.

Nezavisna lista Davora Štimca složena je prema zaslugama, a ne po spolu, žene su zastupljene jednako kao i muškarci jer svojom stručnošću, sposobnošću i zalaganjem mogu puno napraviti da Rijeka zaista štima.

‘’Želimo živjeti ravnopravnost i živjeti u društvu ravnopravnosti’’, rekao je Davor Štimac.

U Hrvatskoj nemamo niti jednu županicu

Kandidat za gradonačelnika je, također, najavio skoro predstavljanje žene koju će predložiti za županicu Primorsko-goranske županije.

‘’Trenutačno u Hrvatskoj nemamo niti jednu županicu i koristimo ovaj dan da pošaljemo poruku da se to mora promijeniti. Sigurni smo da će naša kandidatkinja dobro voditi ovu županiju i raditi na boljitku ovoga kraja. Vrijeme da bude žena na čelu županije.’’

Rijeka i Primorsko-goranska županija provodit će ravnopravnost među spolovima svakoga dana, a ne samo jedan dan u godini.

‘’Cijeli život su mi u poslu, kao liječniku, glavni suradnici upravo bile žene. Zalagao sam se i zalagat ću se za ravnopravnost spolova u svakom smislu te riječi!’’, naglasio je Davor Štimac.