TEMA DANA: Vrijednosti mojih protukandidata

tema dana
Vjerujem da ću ja biti taj koji će s većinom od njih koji uđu u gradsko vijeće trebati argumentirano razgovarati - Tema dana Davora Štimca.

Podijelite post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ja nisam političar, pa mi je ovih nekoliko mjeseci jedno potpuno novo iskustvo. Tek sada sam osjetio koliko se energije troši u politici. Nažalost, veliki dio te energije usmjeren je na traženje nečeg negativnog kod one druge strane. Često i izmišljenog. No, sad kad sam zakoračio u taj meni dosad nepoznat svijet, neću se žaliti. Nakon izbora, ma tko pobijedio, trebat će pristanak drugih za razne projekte na dobrobit naše Rijeke. Zato ja najavljujem afirmativan tjedan u kojem ću svaki od preostalih pet dana kampanje samome sebi zadati pozitivnu i proaktivnu kategoriju Tema dana.

Danas, u ponedjeljak, moja tema dana su moji konkurenti. Vjerujem da ću ja biti taj koji će s većinom od njih koji uđu u gradsko vijeće trebati argumentirano razgovarati i usklađivati najkorisnije projekte za naš grad. Stoga, i prije i poslije izbora, želim u svakom od njih gledati određenu vrijednost, neku osobinu koju smatram dobrom. Evo tih dobrih osobina koje vidim u svojim konkurentima.

1. MARKO FILIPOVIĆ: Uravnotežen je i u stanju je mirno saslušati oponenta i staloženo uzvratiti svoje mišljenje o istoj temi.

2. NIKOLA IVANIŠ: Kao liječnik je strpljiv i koncentriran na dobrobit svojih pacijenata.

3. JOSIP OSTROGOVIĆ: U raspravi jasan i artikuliran, pripremljen za teme o kojima raspravlja.

4. MARIN MILETIĆ: Neumoran i srčan vjeroučitelj-animator mladih. Atraktivan u prijenosu svojih ideala, što se vidjelo i u kratkoj sindikalnoj epizodi.

5. NEBOJŠA ZELIČ: Otvoren i korektan u diskusiji bez spinova iza leđa.

6. ANA BLEČIĆ-JELENOVIĆ: Tolerantna je i komunikacijski korektna. U diskusiji spremna sudjelovati u stvaranju pozitivnog ozračja.

7. KATARINA PEOVIĆ: Iako često iznosi stajališta koja su snažno suprotstavljena drugima, ne čini to iza leđa, niti preko posrednika, nego izravno i često hrabro izlažući samu sebe, a ne druge.

8. VEDRAN VIDODA: Digitalni je samozatajni kreativac. Ima dobru viziju digitalizacije na kojoj i profesionalno radi.

9. HRVOJE BURIĆ: Energičan i uporan u gotovo aktivističkom upozoravanju na probleme u komunalnim sustavima.

10. ANTUN ANTUNOVIĆ: Čini mi se da je odvažan u onom što radi, no ne poznajem ga dovoljno da bih mogao procijeniti u kojem smjeru idu njegova stajališta.

Svim kandidatkinjama i kandidatima želim da u kampanji prezentiraju svoje vizije, programe i ideje za našu Rijeku, a da pri tome ne izgube ono dobro u sebi što u njima vidim i ja kao protukandidat. Ja ću sa svoje strane završnicu kampanje odraditi krajnje korektno prema svim protukandidatima, uvažavajući tako i sve naše sugrađane, ne misleći pri tome samo na svoje birače, nego i na one koji će svoj glas dati i nekome od njih.

Moglo bi vas zanimati:

Nećemo koalirati s HDZ-om i SDP-om 02
Press

Nećemo koalirati s HDZ-om i SDP-om

Poruka vodstva lista za Gradsko vijeće Rijeke Davora Štimca i za Županijsku skupštinu PGŽ-a Ive Rinčić je kratka – Nećemo koalirati s HDZ-om i SDP-om!

Scroll to Top