TEMA DANA: Vrijednosti mojih protukandidata

tema dana
Vjerujem da ću ja biti taj koji će s većinom od njih koji uđu u gradsko vijeće trebati argumentirano razgovarati - Tema dana Davora Štimca.

Podijelite post

Ja nisam političar, pa mi je ovih nekoliko mjeseci jedno potpuno novo iskustvo. Tek sada sam osjetio koliko se energije troši u politici. Nažalost, veliki dio te energije usmjeren je na traženje nečeg negativnog kod one druge strane. Često i izmišljenog. No, sad kad sam zakoračio u taj meni dosad nepoznat svijet, neću se žaliti. Nakon izbora, ma tko pobijedio, trebat će pristanak drugih za razne projekte na dobrobit naše Rijeke. Zato ja najavljujem afirmativan tjedan u kojem ću svaki od preostalih pet dana kampanje samome sebi zadati pozitivnu i proaktivnu kategoriju Tema dana.

Danas, u ponedjeljak, moja tema dana su moji konkurenti. Vjerujem da ću ja biti taj koji će s većinom od njih koji uđu u gradsko vijeće trebati argumentirano razgovarati i usklađivati najkorisnije projekte za naš grad. Stoga, i prije i poslije izbora, želim u svakom od njih gledati određenu vrijednost, neku osobinu koju smatram dobrom. Evo tih dobrih osobina koje vidim u svojim konkurentima.

1. MARKO FILIPOVIĆ: Uravnotežen je i u stanju je mirno saslušati oponenta i staloženo uzvratiti svoje mišljenje o istoj temi.

2. NIKOLA IVANIŠ: Kao liječnik je strpljiv i koncentriran na dobrobit svojih pacijenata.

3. JOSIP OSTROGOVIĆ: U raspravi jasan i artikuliran, pripremljen za teme o kojima raspravlja.

4. MARIN MILETIĆ: Neumoran i srčan vjeroučitelj-animator mladih. Atraktivan u prijenosu svojih ideala, što se vidjelo i u kratkoj sindikalnoj epizodi.

5. NEBOJŠA ZELIČ: Otvoren i korektan u diskusiji bez spinova iza leđa.

6. ANA BLEČIĆ-JELENOVIĆ: Tolerantna je i komunikacijski korektna. U diskusiji spremna sudjelovati u stvaranju pozitivnog ozračja.

7. KATARINA PEOVIĆ: Iako često iznosi stajališta koja su snažno suprotstavljena drugima, ne čini to iza leđa, niti preko posrednika, nego izravno i često hrabro izlažući samu sebe, a ne druge.

8. VEDRAN VIDODA: Digitalni je samozatajni kreativac. Ima dobru viziju digitalizacije na kojoj i profesionalno radi.

9. HRVOJE BURIĆ: Energičan i uporan u gotovo aktivističkom upozoravanju na probleme u komunalnim sustavima.

10. ANTUN ANTUNOVIĆ: Čini mi se da je odvažan u onom što radi, no ne poznajem ga dovoljno da bih mogao procijeniti u kojem smjeru idu njegova stajališta.

Svim kandidatkinjama i kandidatima želim da u kampanji prezentiraju svoje vizije, programe i ideje za našu Rijeku, a da pri tome ne izgube ono dobro u sebi što u njima vidim i ja kao protukandidat. Ja ću sa svoje strane završnicu kampanje odraditi krajnje korektno prema svim protukandidatima, uvažavajući tako i sve naše sugrađane, ne misleći pri tome samo na svoje birače, nego i na one koji će svoj glas dati i nekome od njih.