Svjetski dan voda: Davor Štimac podsjetio sugrađane na važnost voda

Svjetski dan voda
Danas obilježavamo Svjetski dan voda i tim povodom nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac sa svojim timom Da štima grad dijelio je građanima bočice s riječkom vodom.

Podijelite post

Danas obilježavamo Svjetski dan voda i tim povodom nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac sa svojim timom Da štima grad dijelio je građanima bočice s riječkom vodom. Ideja akcije bila je da se sugrađane podsjeti na kvalitetu riječke vode, ali i važnu ulogu koju ekologija ima u procesu održavanja te kvalitete.

Svjetski dan voda

Voda je izvor života

Na Svjetski dan voda Štimac poručuje da je Rijeka istinski grad povezan s vodom.

“Na neki način time smo i obilježeni. Želimo i radit ćemo na tome da ta povezanost ostane isključivo u pozitivnom kontekstu. Očuvanje okoliša temelj je održavanja čistoće i kvalitete vode”, kazao je Davor Štimac.

Svjetski dan voda

‘’Voda je izvor života. Voda je izvor zdravlja. Bez hrane možemo izdržati puno dulje nego bez vode. Iz tog razloga voda je možda nešto najvažnije u našem životu. Moramo čuvati okoliš i moramo graditi zelenu Rijeku da bi voda bila i ostala netaknuta”, istaknuo je nezavisni kandidat za gradonačelnika.

Svjetski dan voda: Riječka voda je tradicija

‘’Imamo sreću da živimo u gradu gdje možemo popiti vodu iz ‘špine’ bez straha. Mnogi danas nemaju tu sreću. Riječka voda je tradicija, a možemo ju pretvoriti u proizvod. Želimo iskoristiti bogatstvo koje nam je dano s izvorima vode u Rijeci”, zaključio je Štimac.

Ideja o pretvaranju riječke vode u proizvod postoji već dugi niz godina. Projekti koji su napravljeni, a nažalost nikada nisu podržani. U prošlosti je tajna riječke tvornice papira bila upravo voda. Možemo sa sigurnošću tvrditi da će u budućnosti izvori vode biti cjenjeniji nego nalazišta nafte.