Štimac: Pritisci i napadi onih koji okružuju vladajuću stranku u Rijeci

Štimac: Pritisci i napadi
Štimac je upozorio da se predstavnicima njegove liste zabranjuju medijski nastupi, da im se prijeti gubitkom posla u školama, da se neće financirati Sveučilišna zaklada sve dok joj je na čelu njihova kandidatkinja za županicu Iva Rinčić

Podijelite post

RIJEKA, 20. svibnja 2021. (Hina) – Nezavisni kandidat za riječkog gradonačelnika Davor Štimac u četvrtak je upozorio da je zajedno s obitelji i kandidatima s njegove izborne liste izložen pritiscima te da ih napadaju svi oni koji okružuju vladajuću stranku u gradu, odnosno SDP.

Boris Popović i Davor Štimac

Štimac, koji je u drugi krug izbora ušao s Markom Filipovićem (SDP), rekao je na konferenciji za novinare da su krenuli s pozitivnom kampanjom, da nikoga nisu vrijeđali ni ponižavali, ali da su dosad trpjeli napade i pritiske jer je “očito je da ne smijemo pobijediti i ništa se ovdje ne može promijeniti”.

Štimac: Pritisci i napadi neće me pokolebati

“Grad ne smije biti zarobljen od klike, njihove mreže i hobotnice koja koristi sve laži. Neću odustati, bit ću još jači. Nasilnici u finalu, kad kažemo što je, postaju kukavice, boje se i zato tako napadaju”, naglasio je.

Upitan da pojasni na koga misli da upućuje napade i pritiske, odgovorio je da “pritisci očito dolaze sa strane svih onih koji okružuju vladajuću stanku u gradu”.

Štimac je upozorio da se predstavnicima njegove liste zabranjuju medijski nastupi, da im se prijeti gubitkom posla u školama, da se neće financirati Sveučilišna zaklada sve dok joj je na čelu njihova kandidatkinja za županicu Iva Rinčić.

Štimac je upozorio da se prijeti kako se neće financirati Sveučilišna zaklada dok joj je na čelu njihova kandidatkinja za županicu Iva Rinčić

“Nastavniku s liste nedavno su bile tri inspekcije u školi, poduzetnicima učestalo dolaze inspekcije, između ostalog i iz Ministarstva financija, a prije toga nisu dolazile desetak godina, upućena je prijava jednom veleposlanstvu zbog političkog angažmana jednog kandidata”, rekao je.

Ušao sam u politiku spreman na napade, ali ne i na moju obitelj i suradnike

Ustvrdio je da se njegovu suprugu, koja vodi riječko rodilište, proglašava nesposobnom za tu funkciju, a da njegovu kćer prijateljice pitaju je li joj otac “kriminalac i ultradesničar”.

“Ušao sam u politiku spreman na napade, ali ne i na moju obitelj i suradnike”, naglasio je Štimac.

Štimac: Pritisci i napadi očito dolaze sa strane svih onih koji okružuju vladajuću stanku u gradu

Na opetovani novinarski zahtjev da precizira prijetnje i pritiske, Štimac je naveo da se ljudi boje s tim javno istupati, dok je Iva Rinčić izjavila kako joj je iz ureda županije poručeno da je u sukobu interesa, kao ravnateljica Zaklade Sveučilišta u Rijeci i kandidatkinja za županicu.

Izvor: Hina