Nećemo koalirati s HDZ-om i SDP-om

Nećemo koalirati s HDZ-om i SDP-om 02
Poruka vodstva lista za Gradsko vijeće Rijeke Davora Štimca i za Županijsku skupštinu PGŽ-a Ive Rinčić je kratka - Nećemo koalirati s HDZ-om i SDP-om!

Podijelite post

Nećemo koalirati s HDZ-om i SDP-om, poruka je vodstva nezavisnih lista kandidata za gradonačelnika Rijeke Davora Štimca i kandidatkinje za PGŽ županicu Ive Rinčić, ali ni s bilo kojom drugom političkom opcijom koja će biti u novom sazivu Županijske skupštine i Gradskog vijeća. Odluku su kandidati i članovi lista za Skupštinu i Vijeće obznanili na konferenciji za novinare na Korzu na kojoj je svatko poimence poručio: “neću koalirati ni s HDZ, ni sa SDP”.

Nećemo koalirati s HDZ-om i SDP-om (1)
Nećemo koalirati s HDZ-om i SDP-om – poruka je Davora Štimca i Ive Rinčić, kao i svih s liste za Vijeće i Skupštinu

No, ni s Mostom, što je bio odgovor na jedno od novinarskih pitanja.

“Gospodin Zlatko Komadina izjavio je da smo kompatibilni suradnici. No, ista politička opcija u gradu s time se ne slaže. Drugi kandidat za župana, Gari Cappelli, nas podržava, odnosno govori da će podržati sve promjene i inicira da smo mi ta promjena. Ovdje, javno, u svoje osobno ime i u ime liste ljude koji su se okupili, želim reći da ćemo ih morati razočarati. Ta vrsta političke trgovine nas ne zanima”, poručila je Iva Rinčić, ali je istaknula da to nikako ne znači da neće podržati kvalitetne projekte koji su mogući jednako i s lijeve i s desne strane.

“Nećemo biti ničiji žetončići, nećemo glasati samo za cigle i brojke, već za kvalitetna rješenja. Prijedlozi za dobre škole i dobre vrtiće naravno da će uvijek biti podržani”, kazala je Rinčić.

Nećemo koalirati s HDZ-om i SDP-om 03 (1)

U tom razmišljanju podršku je dobila i od kandidat za gradonačelnika Rijeke Davora Štimca.

“Nećemo biti ničiji žetončići i nećemo tražiti nikakve žetončiće. Ja sam Davor Štimac i neću koalirati ni sa SDP-om ni s HDZ-om! To se naravno odnosi i na sve druge političke opcije u gradu i županiji”, jasno je poručio Štimac.

Potom se ovoj izjavi pridružilo više od dvadeset ljudi koji su članovi liste za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu! Ovime dali su do znanja da jedina prihvatljiva koalicija za inicijativu Da štima grad i Da štima svima PGŽ je ona s građanima!