Marko gdje su pare?

Marko gdje su pare
Zanimaju me brojke duga našeg grada, jer ih vi zamagljujete toliko da ste mjesec dana u stanju reći da je on 150.000.000 pa onda 75.000.000 kuna.

Podijelite post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Poštovani gospodine Filipoviću, Vi ste prije nešto više od mjesec dana na HRT-u u emisiji Otvoreno javno rekli da je dug Grada Rijeke oko 150 milijuna kuna. Neki dan ste na sučeljavanju na RTL-u tvrdili da je dug oko 75 milijuna kuna. Vi ste za Guinessovu knjigu rekorda. U mjesec dana dug ste i više nego prepolovili, pa do kraja drugog kruga očekujemo vašu izjavu da je grad u tolikoj pozitivi da može dijeliti novac po Korzu slučajnim prolaznicima. Marko gdje su pare?

Riječka udruga Građani prije svega angažirala je financijsku tvrtku Grubišić i partneri da na temelju javno dostupnih podataka neutralno iskaže stvarno stanje financija našeg Grada. Njihov zaključak je da Grad i njegova tvrtke duguju 753 milijuna kuna.

Vi ste na to odgovorili demantijem kojem je jedini sadržaj to s kim se jedan od partnera druži i šta misli o svjetonazorskim pitanjima za koja on uopće nije u ovom predmetu angažiran. Vi svoju netoleranciju pokazujete time da brojkama pokušavate priljepiti svjetonazor. Ja osobno gospodina Grubišića nisam do tog dana nikad vidio u životu.

Ne zanima me njegov svjetonazor, jer imam svoj. Zanimaju me brojke duga našeg grada, jer ih vi zamagljujete toliko da ste mjesec dana u stanju mrtvo hladno reći 150.000.000 pa onda 75.000.000.

Recite mi gospodine Filipoviću kojeg je svjetonazora prvi, a kojeg drugi podatak? Ali ako vi čak i brojke tumačite svjetonazorom rado ću vam pomoći sa sljedećom idejom.

Predlažem da vaš stožer pronađe najljevijeg mogućeg financijskog analitičara i da proanalizira brojke koje je prezentirala tvrtka Grubišić i partneri. I neka potpišu svoje viđenje gradskih financija, ako je ono drukčije, odnosno ako je ono sada 75.000.000, a prije mjesec dana je bilo 150.000.000.

Jeste li spremni “slikom na sliku” pokazati kako stoje brojke gradskog duga s drukčijim svjetonazorskim oblikom računanja, zbrajanja i oduzimanja? Jer ja dosad nisam imao pojma da postoji crvena, plava i tko zna kakva još matematika kad se kaže koliko je 2+2. Dakle, još jednom – Marko gdje su pare?

Moglo bi vas zanimati:

Nećemo koalirati s HDZ-om i SDP-om 02
Press

Nećemo koalirati s HDZ-om i SDP-om

Poruka vodstva lista za Gradsko vijeće Rijeke Davora Štimca i za Županijsku skupštinu PGŽ-a Ive Rinčić je kratka – Nećemo koalirati s HDZ-om i SDP-om!

Scroll to Top