Marko gdje su pare?

Marko gdje su pare
Zanimaju me brojke duga našeg grada, jer ih vi zamagljujete toliko da ste mjesec dana u stanju reći da je on 150.000.000 pa onda 75.000.000 kuna.

Podijelite post

Poštovani gospodine Filipoviću, Vi ste prije nešto više od mjesec dana na HRT-u u emisiji Otvoreno javno rekli da je dug Grada Rijeke oko 150 milijuna kuna. Neki dan ste na sučeljavanju na RTL-u tvrdili da je dug oko 75 milijuna kuna. Vi ste za Guinessovu knjigu rekorda. U mjesec dana dug ste i više nego prepolovili, pa do kraja drugog kruga očekujemo vašu izjavu da je grad u tolikoj pozitivi da može dijeliti novac po Korzu slučajnim prolaznicima. Marko gdje su pare?

Riječka udruga Građani prije svega angažirala je financijsku tvrtku Grubišić i partneri da na temelju javno dostupnih podataka neutralno iskaže stvarno stanje financija našeg Grada. Njihov zaključak je da Grad i njegova tvrtke duguju 753 milijuna kuna.

Vi ste na to odgovorili demantijem kojem je jedini sadržaj to s kim se jedan od partnera druži i šta misli o svjetonazorskim pitanjima za koja on uopće nije u ovom predmetu angažiran. Vi svoju netoleranciju pokazujete time da brojkama pokušavate priljepiti svjetonazor. Ja osobno gospodina Grubišića nisam do tog dana nikad vidio u životu.

Ne zanima me njegov svjetonazor, jer imam svoj. Zanimaju me brojke duga našeg grada, jer ih vi zamagljujete toliko da ste mjesec dana u stanju mrtvo hladno reći 150.000.000 pa onda 75.000.000.

Recite mi gospodine Filipoviću kojeg je svjetonazora prvi, a kojeg drugi podatak? Ali ako vi čak i brojke tumačite svjetonazorom rado ću vam pomoći sa sljedećom idejom.

Predlažem da vaš stožer pronađe najljevijeg mogućeg financijskog analitičara i da proanalizira brojke koje je prezentirala tvrtka Grubišić i partneri. I neka potpišu svoje viđenje gradskih financija, ako je ono drukčije, odnosno ako je ono sada 75.000.000, a prije mjesec dana je bilo 150.000.000.

Jeste li spremni “slikom na sliku” pokazati kako stoje brojke gradskog duga s drukčijim svjetonazorskim oblikom računanja, zbrajanja i oduzimanja? Jer ja dosad nisam imao pojma da postoji crvena, plava i tko zna kakva još matematika kad se kaže koliko je 2+2. Dakle, još jednom – Marko gdje su pare?