Korak po korak do zdravlja: Dođite po svoj pedometar i hodajte

Korak po korak do zdravlja
Dođite u četvrtak u ured Da štima grad na adresi Riva 2 kandidata Davora Štimca i priključite se akciji Korak po korak do zdravlja. Želimo promovirati hodanje i zdrav život.

Podijelite post

Debljina je jedan od najvećih javno-zdravstvenih problema koji se može pobijediti zdravom prehranom i tjelesnom aktivnošću. Stoga, dođite i vi u četvrtak ujutro od 8 do 10 sati u ured kampanje Da štima grad, na adresi Riva 2 u Rijeci, i preuzmite svoj digitalni pedometar. Svoj dolazak možete najaviti i na telefon 051/314-100.

Hodajte, bilježite korake i aktivno se uključite u akciju. Akcijom Korak po korak do zdravlja želimo promovirati hodanje i zdrav život jer na taj način sami možete puno učiniti za svoje zdravlje.

Za prvih 100 građana koji posjete naš ured pripremili smo na poklon – pedometar. Ideja je da se potrudite i tijekom 24 sata pokušate hodati više nego inače. Koliko ćete hodati, naravno ovisi o vama, vašem zdravlju, liječničkim preporukama, volji…

Sa svojim pedometrom vratite se u petak u naš ured. Tamo će volonteri očitati podatke s pedometra i proglasiti pobjednike. Pobjednici akcije Korak po korak do zdravlja bit će oni građani koji su u 24 sata napravili najviše koraka. Tri najbolja hodača očekuju vrijedne nagrade. Svi sudionici akcije moći će zadržati svoj pedometar, da ga svakodnevno podsjeća na važnost održavanja fizičke aktivnosti.

Akcija Korak po korak do zdravlja održava se na Svjetski dan debljine. Debljina nije problem samo odraslog stanovništva, već se javlja u sve ranijoj životnoj dobi i uzrokuje dugoročne i ozbiljne posljedice za zdravlje djece. Podaci Europske inicijative za praćenje debljine u djece pokazuju da svaki treći osmogodišnjak u Hrvatskoj ima problema s prekomjernom tjelesnom masom.

Vidimo se!