Iva Rinčić i Davor Štimac pretrčali Rijeku

Iva Rinčić i Davor Štimac pretrčali Rijeku
Iva Rinčić i Davor Štimac pretrčali su Rijeku kako bi povezali županiju i lokalnu samoupravu i poslali poruku zdravog načina života.

Podijelite post

Kandidatkinja za županicu PGŽ-a Iva Rinčić i kandidat za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac uspješno su završili svoj pothvat – pretrčali su Rijeku! Start ovog trkačkog izazova bio je na zapadnoj administrativnoj granici Rijeke, na Preluku, a cilj na istočnoj, tj. u Martinšćici.

Cilj ovog pothvata bio je na simboličkoj razini povezati županiju i lokalnu samoupravu. Povezivanje je upravo jedan od strateških ciljeva kampanji Da štima grad i Da štima svima PGŽ. Također, Iva Rinčić i Davor Štimac željeli su poslati poruku važnosti bavljenja sportom, očuvanja zdravlja i fizičke kondicije.

Jednako tako, ukazali su na to da Rijeka ne pruža baš najbolje uvjete svima onima koji se bave sportom, neovisno o tome radi li se o amaterima ili profesionalcima.

Podršku Ivi Rinčić i Davoru Štimcu u tome da uspješno završen 14,5 kilometara dugu dionicu dala je članica AK Kvarnera Martina Mičić Luštica. Značajnu dionicu istrčao je 21-godišnji Ivan Tokić, veći broj mladih volontera, a i brojni drugi iz tima Da štima grad i Da štima svima PGŽ priključili su se trčanju na pojedinim dionicama.

“Naša prvotna inicijativa bila je povezati gradove i općine, a u međuvremenu su se rodile i neke nove ideje. Želimo pomladiti i pokrenuti naš županiju i grad, a trčanje i bavljenje sportom može u tome pomoći. Ovim pothvat također smo željeli poslati poruku da grad mora imati više šetnica i zona za rekreaciju i trčanje”, poručila je kandidatkinja za županicu Rinčić koja se zahvalila svim volonterima na pomoći i pozvala je građana da izađu na izbore 16. svibnja.

Kandidat za gradonačelnika Davor Štimac istaknuo je da se ovom akcijom pomoglo i jednoj obitelji s područja koja su pogođena potresom.

“Vjerujem da smo motivirali i druge da trče. No, ono što smo uočili kao problem je to da nije lako pretrčati Rijeku. Naime, kolnici i pločnici su neravni, a puno je i problema u prometu. Kad postanem gradonačelnik, a Iva županica to ćemo promijeniti. Puno pažnje polagat ćemo na sport i rekreaciju, na život koji naši građani žele – to je zdrav život”, kazao je Davor Štimac u cilju.

A u Martinšćici Štimcu i Rinčić domaćin je bio načelnik Kostrene Dražen Vranić.

“Došao sam podržati ovu inicijativu, da se trčanjem povežu gradovi, općine, županija. Tako pokazuje sinergiju i vjerujem da će ove naše nezavisne liste polučiti odlične rezultate na lokalnim izborima. Da će Iva Rinčić postati županica, da će Davor Štimac gradonačelnik i da ću ja ostati načelnik Kostrene, kazao je Dražen Vranić.