Davor Štimac za Kanal Ri: Želimo živjeti bolje u Rijeci

Davor Štimac Kanal Ri
Nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac za Kanal Ri kazao je da živimo u jednom od najljepših gradova i da želimo promjenu.

Podijelite post

Davor Štimac, nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke razgovarao je s novinarima Kanala RI. Razgovarali su o njemu, o njegovim idejama i planovima za boljitak grada. Dotakli su se i onih pitanja koja svih zanimaju: ‘’Kako od liječnika do gradonačelnika? Što mislite o protukandidatima? Tko je Davor Štimac?’’ i mnogih drugih.

Davor Štimac razgovarao je s novinarima Kanala RI te je odgovarao na neka aktualna pitanja. Kroz razgovor dotakli su se i nekih privatnih tema. U nastavku donosimo nekoliko zanimljivih odgovora i pitanja a za sve one koji žele vidjeti i čuti više, intervju u cijelosti bit će objavljen kroz nekoliko dana.

Slogan DA ŠTIMA GRAD, kako je povezan s Vama i što se krije iza njega?

“Slogan je zgodan, lako se pamti. Zanimljivo je da izlazi iz mog imena. Da Štima skraćeno je od Davor Štimac. No to nije najvažnije, ono što bismo htjeli je DA ŠTIMA GRAD. Da bude uređen, da dobro funkcionira. Mislim da je to ono što građani žele te u krajnju ruku što svi mi želimo. Lako se pamti a šalje poruku koja je zapravo programska” – poručio je Štimac

Liječnik i političar, zašto?

“To je često pitanje. Vrlo često liječnici ulaze u politiku, ja smatram a jedan od razloga je to što su liječnici oni koji čitav život pomažu ljudima. Razumiju njihove probleme možda u većoj širini nego što to razumiju drugi ljudi. Liječenje bolesnika je zapravo približavanje svim ljudima. Ja se već gotovo 30 godina susrećem s građanima ovog grada te kroz njihove zdravstvene probleme upoznajem i njihove generalne probleme. Mislim da kao liječnik to mogu dobro shvatiti. Osim što su liječnici strpljivi i znaju slušati oni moraju znati donositi odluke. Smatram da je u gradu potrebno biti i takav. Biti spreman donositi brze i kvalitetna odluke” – odgovorio je nezavisni kandidat.

Što za Vas predstavlja Rijeka?

“Rijeka je grad u kojem sam se rodio, u kojem sam odrastao. U njemu se sjećam svih onih prvih šetnji s roditeljima, sa sestrom, s nonom. Nakon toga prvog razreda u Osnovnoj školi ‘Brajda’, prijatelja, igrališta te druženja. Nakon toga gimnazija i potom fakultet. Jednostavno čitav život moj je Rijeka” – prisjeća se Štimac.

Poručite nešto glasačima!

“Živimo u jednom od najljepših gradova. Želimo promjenu. Želimo živjeti bolje. Želimo da ovo bude grad u kojem će živjeti više sretnih ljudi, koji će živjeti kvalitetnijim životom. Rijeka čeka promjene. Da štima grad” – poručio je Davor Štimac, nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke.

Intervju s Kanalom RI bit će objavljen kroz nekoliko dana, a putem naših društvenih mreža možete i provjeriti točno vrijeme. Pogledajte ga te poslušajte još mnoge detalje iz života Davora Štimca ali i detalje političkog angažmana i programa kojim se predstavlja na predstojećim lokalnim izborima.